Veilig bankieren

2 Feb 2016

Heeft u een emailbericht ontvangen van de bank? Kijk dan goed of het geen oplichting is. Het is tegenwoordig gemakkelijk om een logo van de bank te gebruiken en een email of brief te vervalsen. Bedenk dat de bank u nooit vraagt om uw inloggegevens te mailen of op de post te doen. Ook vraagt de bank niet om uw bankpas op te sturen.

Handige regels

De banken hebben een paar handige regels voor u opgesteld waarmee u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van oplichting. De regels zijn als volgt:

  • Houd uw beveiligingscodes geheim
  • Zorg dat uw bankpas nooit door een ander wordt gebruikt
  • Zorg voor goede beveiliging op de apparaten die u gebruikt voor uw bankzaken
  • Controleer uw bankrekening op verdachte transacties
  • Meld incidenten direct aan uw bank en volg hun instructies op.

Voor toelichting op deze regels verwijzen wij u naar veiligbankieren.nl

Bij twijfel, neem altijd contact met ons op! T: 078 673 7650.

Pincode aflezen met infrarood

Bij het pinnen houdt u uw pincode geheim. Uw schermt het intoetsten van de pincode zoveel mogelijk af. Een logische handelswijze die ondertussen is ingesleten in ons betaalgedrag. Op deze manier kunnen skimmers uw pincode niet aflezen. Helaas is er een nieuwe methode opgedoken waarmee criminelen uw pincode achterhalen. Zij kunnen met een infraroodscanner de toetsten en de volgorde aan de hand van uw warmte aflezen. Tip: veeg na het intypen van uw pincode alle toetsen altijd even na. Hiermee is de volgorde niet meer goed af te lezen omdat de warmte op een andere manier is verdeeld.

Contactloos zakkenrollen

Sinds een jaar kan u met een nieuwe betaalpas contactloos betalen. Dit betekent dat er geen pincode meer nodig is voor bedragen tot  €50,00. Ondertussen hebben criminelen vernuftige aparaatjes om het vrije saldo op uw betaalpas van uw rekening af te schrijven. Zij halen dit aparaatje langs uw tas of broekzak en zijn €25,00 rijker. U kunt zich voor deze vorm van contactloos zakkenrollen eenvoudig beschermen met metaal. Zoals bijvoorbeeld een portemonnee met een metalen behuizing. Dit blokkeert het uitlezen van de chip op de bankpas. Via uw Mobiel BankierenApp kunt u het contloos betalen gemakkelijk uitzetten. Geen App? Bel ons, dan regelen wij dit voor u. 

Terug naar overzicht