Eigen huis

Heb je al een bestaande woning of ga je binnenkort een nieuwe woning kopen? Bij een eigen woning komen veel dingen kijken. Lees in dit thema meer over een nieuwe woning, een bestaande woning en de fiscaliteit omtrent de eigen woning.

Bestaande woning

Heb je al een eigen woning en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van jouw hypotheek? Is het verstandig om je hypotheek extra af te lossen, pakt het oversluiten van jouw hypotheek voordelig uit, wat zijn de mogelijkheden om je huis te verbouwen en hoe zit het met woonverzekeringen?

Op deze pagina vind je meer informatie over deze onderwerpen:

Hypotheek aflossen of niet?

Als je eigen vermogen hebt opgebouwd kan je gewoon doorgaan met sparen. Of je kan een deel van het vermogen gebruiken om extra af te lossen op de hypotheek. Of het extra aflossen van uw hypotheek financieel voordelig uitpakt ligt aan jouw persoonlijke situatie.

Lees meer

Is een hypotheek oversluiten voordelig

De rente staat historisch laag. Hét moment om te onderzoeken of het voordelig uitvalt om je hypotheek over te sluiten. Bij het oversluiten moet je niet alléén kijken naar het rentepercentage.

Lees meer

Het verbouwen van je huis

Je bestaande woning of jouw nieuwe huis verbouwen? Waar moet je dan eigenlijk op letten? Hoe zit het met het plannen van de verbouwing, de regelgeving, de verzekeringen, het uitbesteden en het financieren van de verbouwing? Voor sommige verbouwingen en financieringsmogelijkheden zijn regels opgesteld die erg belangrijk kunnen zijn.

Lees meer

Welke woonverzekeringen zijn belangrijk?

Als huiseigenaar kan je verschillende verzekeringen afsluiten tegen de risico’s die je loopt. Maar welke verzekeringen dekken risico’s op schade in of aan je woning, schade die je toebrengt aan anderen, kosten door een conflict rondom je woning, arbeidsongeschiktheid of werkeloosheid? Tegen welke risico’s wil je je verzekeren en is dit ook altijd nodig? Om je een beter inzicht te geven in de woonverzekeringen, worden hier de belangrijkste besproken.

Lees meer

Wilt u meer informatie over Bestaande woning? Neem contact op!

Direct contact