Kinderen krijgen

Wat moet je allemaal voor de bevalling regelen en wat voor invloed heeft de baby op toeslagen, verzekeringen en juridische zaken?  

Verzekeringen en kinderen

Je krijgt binnenkort gezinsuitbreiding, maar wat moet je regelen op het gebied van verzekeringen en wat voor kosten komen hierbij kijken? Hoe zit het met kraamzorg en de verzekeringen voor je kind.

Kraamzorg en zorgverzekering

Kraamzorg en zorgverzekering

Met de basis zorgverzekering wordt verloskundige zorg vergoed. Dit is de verzorging voor jou en jouw baby voor, tijdens en na de bevalling. Wat onder verloskundig hulp valt, verschilt per verzekeraar. Je kan met ons contact opnemen om te informeren wat wel en niet wordt vergoed. Door middel van een aanvullende zorgverzekering krijg je ook de kraamhulp vergoedt en soms ook andere kosten, zoals zwangerschapsgym.

Kind meeverzekeren

Bij diverse verzekeringen is je kind gratis meeverzekerd tot de 18e verjaardag. Dit geldt bijvoorbeeld bij de basis zorgverzekering maar soms ook voor de aanvullende zorgverzekering of de uitvaartverzekering. Zorg wel dat je jouw kind binnen vier maanden na de geboorte aanmeldt bij de verzekeraar, anders moet je de gemaakte zorgkosten zelf betalen.

Het is verstandig om naast het meeverzekeren van je kind op de zorgverzekering, ook te kijken voor gezinsdekking bij andere verzekeringen. Gezinsdekking is vaak mogelijk voor de aansprakelijkheidsverzekering, reisverzekering en zorgverzekering. Zo kan je ervoor zorgen dat heel je gezin goed verzekerd is en je tegen onverwachtse kosten bent gedekt. Doe dit wel zo snel mogelijk, verzekeraars moeten namelijk de polis en premie aanpassen.

Heb je bij de hypotheek een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan is het verstandig de verzekering te bekijken en na te gaan of de overlijdensrisicodekking nog wel toereikend is. Wanneer jij of jouw partner komt te overlijden komt de zorg van jouw kind immers op één persoon aan. Bij een hogere dekking kan uw partner de hypotheek aflossen of stoppen met werken om jullie kind op te voeden.

Inkomen verzekeren

Inkomen verzekeren

Als je in loondienst werkt ben je wettelijk verzekerd voor het doorbetaald krijgen van je loon tijdens het zwangerschapsverlof. Ook als je voor jezelf werkt heb je recht op een zwangerschapsuitkering van maximaal het wettelijke minimumloon. Je kan er ook voor kiezen om een arbeidsongeschiktheidsverzekering met een zwangerschapsregeling af te sluiten. Zo zorg je voor een aanvulling op jouw zwangerschapsuitkering. Indien je minder gaat werken na de geboorte van je kind, zal je inkomen dalen. Je zult hierdoor ook minder pensioen opbouwen waardoor een pensioengat kan ontstaan. Door een lijfrenteverzekering af te sluiten kan je ervoor zorgen dat je toch genoeg inkomen opbouwt voor jouw pensioen.

Wilt u meer informatie over Verzekeringen en kinderen? Neem contact op!

Direct contact