Overlijden

Je denkt er natuurlijk liever niet aan, maar wat zijn de financiële gevolgen wanneer jij of jouw partner overlijdt.

Levensverzekeringen

Bij een levensverzekering wordt een bepaald kapitaal opgebouwd dat bij overlijden of op een afgesproken datum wordt uitgekeerd. Levensverzekeringen worden gebruikt om kapitaal op te bouwen voor verschillende doelen in de toekomt, zoals het aflossen van de hypotheek of als aanvulling op uw pensioen. De drie belangrijkste levensverzekeringen zijn de overlijdensrisicoverzekering, de kapitaalverzekering en de uitvaartverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering


Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering keert een bepaald bedrag uit als u binnen de looptijd van de verzekering overlijdt. Er wordt geen kapitaal opgebouwd, wat betekent dat de verzekering niets uitkeert als u aan het eind van de looptijd niet bent overleden.

Kapitaalverzekering

Met een kapitaalverzekering bouwt u kapitaal op dat eenmalig wordt uitgekeerd. Veel mensen sluiten deze verzekering samen met een hypotheek af. Zo kan je ervoor zorgen dat de hypotheekschuld gedeeltelijk of in zijn geheel kan worden afgelost. Zo kan je ervoor zorgen dat jouw partner in het huis kan blijven wonen of dat jouw partner extra inkomen krijgt. Let op: indien je voor deze toepassingen de verzekering afsluit, kies dan voor een gemengde verzekering (inclusief overlijdensdekking) of een kapitaalverzekering op vaste termijn. Wij adviseren je graag op dit punt.

Bij een kapitaalverzekering wordt niet alleen het risico van overlijden over een bepaalde periode afgedekt maar ook kapitaal opgebouwd. Hierdoor is deze vorm duurder dan alleen een overlijdensrisicoverzekering.

Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

De kosten van een uitvaart worden voornamelijk bepaald door de uitvaartwensen, maar ook lokale prijzen spelen een rol. Volgens onderzoek van de Telegraaf liggen de gemiddelde kosten van een uitvaart tussen de €5.000,- en €8.000,-. De uitvaart zelf kan duurder of goedkoper uitvallen bij een begrafenis of crematie, door het aantal gasten, de luxe van de kist en de mogelijkheid tot condoleance in het rouwcentrum.

Door een uitvaartverzekering af te sluiten zorg je ervoor dat de nabestaanden de kosten van de uitvaart slechts gedeeltelijk of helemaal niet hoeven te betalen. Ook krijg je zo de zekerheid dat de uitvaart goed is geregeld.

Wilt u meer informatie over Levensverzekeringen? Neem contact op!

Direct contact