Huiseigenaren opgelet! Vanaf 1 januari betaal je fors meer voor een energielabel

10 Dec 2020

Vanaf 1 januari 2021 veranderen de regels voor het aanvragen van een energielabel. Je gaat hierdoor als huiseigenaar fors meer betalen. Prijzen kunnen oplopen tot wel € 200,- per aanvraag, afhankelijk van het woningtype. Regel je voor 1 januari je energielabel, dan betaal je slechts een paar tientjes en het label is tien jaar geldig.  

Wanneer is een energielabel verplicht? 

Een energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen. Je hebt het label nu misschien niet direct nodig, maar in tien jaar tijd kan er een hoop veranderen. Het is daarom handig als je er alvast eentje hebt. Vraag hem voor 1 januari aan en je bespaart een hoop geld. 

Wees op tijd en bespaar geld! 

Tot 1 januari kun je eenvoudig zelf online een definitief energielabel aanvragen. Log in met je DigiD op energielabelvoorwoningen.nl, geef de woningkenmerken door (eventueel met bewijsmateriaal) en kies een deskundige om de aanvraag te beoordelen. Afhankelijk van welke deskundige je kiest, betaal je hiervoor een paar tientjes. Vanaf 1 januari moet je verplicht een afspraak maken met een deskundige energieadviseur die de woning ter plaatse komt beoordelen. De kosten hiervoor liggen naar verwachting tussen de € 100,- (appartement) en € 200,- (eengezinswoning).   

Dat is snel verdiend 

Regel voor het einde van het jaar je energielabel en houd geld over voor andere zaken. Kerstcadeaus bijvoorbeeld. Dat is toch veel leuker?! En wil je weten hoe je nog meer geld kunt besparen? Stap eens bij ons binnen of maak een afspraak. Wij helpen jou met een fris, eerlijk en gericht financieel advies. 

Huiseigenaren opgelet! Vanaf 1 januari betaal je fors meer voor een energielabel
Terug naar overzicht