Eigen huis

Heb je al een bestaande woning of ga je binnenkort een nieuwe woning kopen? Bij een eigen woning komen veel dingen kijken. Lees in dit thema meer over een nieuwe woning, een bestaande woning en de fiscaliteit omtrent de eigen woning.

Nieuwe woning

Een nieuwe woning is een grote stap. Weet je al…. of je gaat huren of kopen? Hoe je de woning gaat financieren? Wat de Nationale Hypotheek Garantie voor jou kan betekenen? En welke hypotheekvorm bij jou past? Lees hier meer over deze onderwerpen.

Een woning huren of kopen

Wat zijn de voordelen en nadelen van het kopen of huren van een huis? Door de voor- en nadelen af te wegen kan je voor de vorm kiezen die het beste bij jou past.

Lees meer

Financieren van een koopwoning

Een koopwoning kan op verschillende manieren worden gefinancierd. De vier belangrijkste financieringsmogelijkheden worden hier besproken: eigen vermogen, schenking, hypotheek bij de bank/verzekeraar of hypotheek bij familie of vrienden.

Lees meer

Welke hypotheekvormen zijn er?

Als doorstromer heb je de optie om de bestaande hypotheek, zoals de beleggings-, spaar- en aflossingsvrije hypotheken, mee te nemen. Wanneer je voor het eerst een hypotheek neemt en gebruik wilt maken van de hypotheekrenteaftrek, moet je de lening ten minste binnen dertig jaar aflossen. Er zijn dan twee hypotheekvormen waaruit je kan kiezen: de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek.

Lees meer

Ondernemers en ZZP'ers

De hoogte van de hypotheek wordt voor een deel gebaseerd op jouw inkomen. Als ondernemer of ZZP’er kan je inkomen per jaar schommelen. Daarom kijkt een hypotheekverstrekker naar je inkomen over de laatste drie kalenderjaren, naar de verwachtingen voor de komende jaren en of jouw onderneming stevig genoeg is.

Lees meer

Wilt u meer informatie over Nieuwe woning? Neem contact op!

Direct contact