Op reis

Je gaat op vakantie maar waar moet je aan denken voordat je vertrekt. Wat dekt de reis- en annuleringsverzekering nou precies? Wat zijn de voorwaarden?

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering dekt je reissom als jouw reis niet door gaat of als je voor het einde van de vakantie naar huis moet. Je krijgt de reissom gedeeltelijk of in zijn geheel terug wanneer de reden van annulering voldoet aan bepaalde voorwaarden.

Kort- of doorlopende annuleringsverzekering


Kort- of doorlopende annuleringsverzekering

Net zoals bij reisverzekeringen kan je bij annuleringsverzekeringen kiezen voor een kort- of doorlopende variant. Je sluit een kortlopende annuleringsverzekering per vakantie apart af. Bij een doorlopende annuleringsverzekering ben je het hele jaar en elke vakantie gedekt. Wanneer je veel op reis gaat is de doorlopende annuleringsverzekering voordeliger.


Dekking van uw annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering dekt de reissom bij de volgende redenen:

  • Overlijden of ernstige ziekte van de verzekerde of naaste familie
  • Ontslag bij een vast contract
  • Zwangerschap
  • Ernstige schade thuis
  • Je buiten jouw schuld om, niet ingeënt kon worden of geen visum kon krijgen

Er zijn veel verschillen tussen de voorwaarden van verzekeraars. Daarom is het verstandig om goed op de voorwaarden te letten. Zo dek je je in tegen de juiste redenen voor annulering.

  • Bij enkele verzekeraars is een (echt)scheiding een geldige reden voor annulering. Wel moet er dan sprake zijn van een officiële verbintenis, zoals bij een getrouwd stel of een samenlevingscontract.
  • Andere verzekeraars vergoeden de reissom bij overlijden of ernstige ziekte van een groter deel van de familie (bijvoorbeeld neven en nichten) of bij overlijden van een huisdier.
  • Je kan tegen een meerprijs een garantiedekking nemen. Je krijgt dan bij voortijdige terugkeer de volledige reissom terug, in plaats van een evenredig deel.
  • Wanneer jouw reisgenoot om een dringende reden zijn reis annuleert en geen annuleringsverzekering heeft, kan je maar bij bepaalde verzekeraars gebruik maken van de annuleringsverzekering.

Let op: wanneer je een dure reis maakt, zorg dan dat de maximale vergoeding van je reissom hiermee overeen komt. Een verschil kan je vaak met een kortlopende annuleringsverzekering bijverzekeren.

Wilt u meer informatie over Annuleringsverzekering? Neem contact op!

Direct contact