Verzekeringen

De tarieven zijn bij ons onderverdeeld in twee categorieën: de algemene verzekeringen en de complexe producten. Voor de schadeverzekeringen wordt er gewerkt op provisiebasis, bij complexe producten worden advieskosten gerekend. Hieronder vind je een overzicht van onze tarieven voor complexe producten.

Voor complexe producten zoals bijvoorbeeld een levensverzekering, uitvaartverzekering of pensioen werken bij op uurbasis. Wij brengen onze advieskosten dus rechtstreeks bij jou in rekening. Uiteraard stemmen wij dit vooraf met je af. Hieronder vind je een overzicht van onze vaste tarieven.

Advies over Vast tarief (exclusief btw)*
Opbouw van lijfrente (verzekering of banksparen) € 295,-
Uitkeren van lijfrente (verzekering of banksparen) € 295,-
Uitvaartverzekering €   75,-
Overlijdensrisicoverzekering

(los of gekoppeld aan een hypotheek)

€ 295,-
Woonlastenbeschermer € 250,-

*Onze dienstverlening is vrijgesteld van BTW wanneer de intentie is dat wij voor je bemiddelen. Ook als later in het adviesproces blijkt dat er geen productafname via ons volgt. Als op voorhand duidelijk is dat er geen product via ons wordt afgenomen, brengen wij wel BTW in rekening.


Hypotheken

Voor ons hypotheekadvies rekenen wij de volgende tarieven:

Advies over Vast tarief (exclusief btw)**
Hypotheek starter € 2.500,-
Hypotheek doorstromer € 2.850,-
Hypotheek DGA € 3.250,-
Oversluiten hypotheek starter* € 2.100,-
Oversluiten hypotheek doorstomer* € 2.850,-
Oversluiten hypotheek DGA* € 3.250,-
Wijzigen rente hypotheek €    450,-
Afsluiten overlijdensrisicoverzekering (i.c.m. hypotheek) €    250,-
Afsluiten woonlastbeschermer €    250,-

*Het oversluiten van een hypotheek wordt behandeld als een nieuwe hypotheek. Dit betekent dat wij dezelfde waarborgen in acht moeten nemen en je voorzien van een volledig hypotheekadvies.

**Onze dienstverlening is vrijgesteld van BTW wanneer de intentie is dat wij voor je bemiddelen. Ook als later in het adviesproces blijkt dat er geen productafname via ons volgt. Als op voorhand duidelijk is dat er geen product via ons wordt afgenomen, brengen wij wel BTW in rekening.

Overige kosten

Naast ons tarief is het ook handig om met de volgende kosten rekening te houden: hypotheek- en leveringsakte notaris (gemiddeld € 1.300,00) overdrachtsbelasting is 2% van de koopprijs, samenlevingsovereenkomst als je niet getrouwd bent (gemiddeld € 500,00), makelaarskosten (als je ook je bestaande koophuis verkoopt) en een taxatierapport (gemiddeld € 400,00 tot € 500,00 afhankelijk van de grootte van het huis).

Pensioen

Voor complexe producten zoals bijvoorbeeld een lijfrente werken wij op adviesbasis. Wij brengen dan de advieskosten rechtstreeks bij je in rekening. Uiteraard stemmen wij het tarief vooraf met je af. Hieronder vindt je een overzicht van onze vaste tarieven.

Advies over Vast tarief (exclusief btw)*
Opbouw van lijfrente (verzekering of banksparen) € 295,-
Uitkeren van lijfrente (verzekering of banksparen) € 295,-

*Onze dienstverlening is vrijgesteld van btw wanneer de intentie is dat wij voor u bemiddelen.