Transport en motorrijtuigen

De Man Advies brengt de risico’s van uw transport en motorrijtuigen in kaart. Zo is uw transport, werkmaterieel en zakelijke auto’s goed verzekerd.

Als ondernemer loopt u risico’s met uw zakelijke bezittingen. U waarborgt de continuïteit van uw onderneming door onverwachte kostenposten op te vangen met zakelijke verzekeringen. Hierdoor zijn verzekeringen een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsvoering.

De Man Advies / NVO Verzekeringen brengt de risico’s van uw transport en motorrijtuigen in kaart. Wij komen graag bij u langs om met u en uw onderneming kennis te maken. Wij zijn van mening dat dit essentieel is om u te adviseren welke verzekeringen uw onderneming nodig heeft. Vervolgens zoeken wij de juiste polissen met bijbehorende voorwaarden uit en sluiten wij de verzekering voor u af. Onze vakkundige adviseurs zorgen ervoor dat u alleen de zaken verzekerd die echt dekking nodig hebben. U voorkomt zo overlap tussen verzekeringen en dat uw onderneming onder- of oververzekerd is. Door al uw zakelijke verzekeringen onder één dak te regelen zorgt u voor één aanspreekpunt voor al uw verzekeringszaken.

De volgende risico’s kan uw onderneming lopen op het gebied van transport en motorrijtuigen:

Transport

Tijdens het vervoer van goederen kunnen risico’s ontstaan voor de transporteur en de vervoerde goederen. Wanneer de goederen onderweg zijn dekt een transportverzekering het risico bij schade of diefstal. Deze verzekering is doorgaans bedoeld voor bedrijven die vaak goederen (laten) vervoeren. Bij internationaal transport komen extra risico’s kijken vanwege een groter aantal momenten van laden en lossen en een langere reis. De premie is daarom afhankelijk van de waarde van de goederen, de bestemming en het gekozen vervoersmiddel.

Zakelijke autoverzekering

Een zakelijke autoverzekering heeft dezelfde soort dekking als de particuliere autoverzekering. U kunt kiezen voor een WA, WA+ of een allrisk autoverzekering. Daarnaast kan de zakelijke autoverzekering worden uitgebreid met de volgende dekkingen:

  • Rechtsbijstandverzekering
  • Pechhulpverzekering
  • Ongevallenverzekering voor inzittenden
  • Schadeverzekering voor inzittenden
  • Nieuwwaarderegeling of gelijkwaardige autoregeling

Bestelauto’s kunnen niet worden verzekerd met een gewone autoverzekering. Dit komt omdat bestelauto’s bedoeld zijn om vracht te vervoeren in plaats van personen. Vanwege dit verschil is er een aparte bestelautoverzekering nodig. De bestelautoverzekering heeft dezelfde soort dekkingen als de andere zakelijke en particuliere autoverzekering.

Werkmaterieel

Heeft u kostbaar werkmaterieel zoals graafmachines, kraanwagens of heftrucks? Een werkmaterieelverzekering dekt de schade aan werkmaterieel bij diefstal, schade en schade aan anderen.

Wilt u meer informatie over Transport en motorrijtuigen? Neem contact op!

Direct contact