Zorgverzekering

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Hierdoor ben je verzekerd voor de kosten van de medische zorg, zoals het ziekenhuis, de huisarts en de apotheek.

Overstappen van zorgverzekering

Je kan aan het einde van elk jaar overstappen van basisverzekering. Als je wilt overstappen kan je gebruik maken van de overstapservice. De nieuwe zorgverzekeraar zal de oude zorgverzekering dan voor je opzeggen. Je moet je dan wel vóór 1 januari bij de nieuwe verzekeraar hebben aangemeld.

Als je geen gebruik wil maken van de overstapservice heb je tot 1 februari de tijd om van basisverzekering te wisselen. De oude zorgverzekering moet dan wel voor 1 januari zijn opgezegd. De nieuwe zorgverzekering zal met terugwerkende kracht per 1 januari ingaan.

Afhankelijk van jouw zorgbehoefte kan je een aanvullende verzekering afsluiten. Met de aanvullende verzekering kan je de dekking van het basispakket uitbreiden. Een aanvullende verzekering kan je altijd afsluiten. Na het afsluiten gelden dezelfde regels op het gebied van overstappen als bij de basisverzekering,

Let op: wanneer je bij een nieuwe werkgever aan de slag gaat, is de kans groot dat dit bedrijf andere collectieve afspraken heeft gemaakt dan jouw vorige werkgever. Je kan vaak heel het jaar overstappen van de collectieve verzekering van je oude werkgever naar die van je nieuwe werkgever en zo direct profiteren van de premiekorting.

Wilt u meer informatie over Overstappen van zorgverzekering? Neem contact op!

Direct contact